Monday, 10 March 2014

oh Malaysia ku sayang

assalamualaikum

Macam2 jadi da kat Malaysia.. cuaca panas melampau. Tempat takungan air menjadi kering.  Catuan air terpaksa dilakukan untuk sesetengah kawasan.  Benih awan dilakukan untuk hujan.. kalau time2 camni hujan tu memg sangat diperlukan.  Kalau panas terik tu tak ya cakap la kan panas dia camne.. peluh tu tak malu da nak kluar dari badan. yang paling syok kalau basuh baju. sidai kat luar, cepat betul kering..

Semalam 8 march 2014 Malaysia telah digemparkan dengan brita kehilangan Pesawat MH370 iaitu Boeng 377 milik MAS.. Brite ni amat mengejutkan seantero dunia.. 239 mangsa termasuk anak kapal yang terlibat dengan misteri kehilangan ini.  Seluruh rakyat Malaysia dan dunia menantikan kepulangan MH370 ini.  MH370 sile la balik cepat.  Aku ni jd emotional pasal kes ni, menitik air mate aku kalau aku ingat blek kes ni..terima kasih kepada pasukan mencari n menyelamat. jasa anda allah saja yg boleh membalas. terima kasih juga kepada negara Singapura, US, Vietnam, Filipina, Australia, Indonesia n negara yang membantu.
Pulanglah MH370...

jika di langit kau turunkan lah
jika di darat kau tunjukkan lah
jika di laut kau timbulkan lah
Ya Allah....

Wassalam

No comments :

Post a Comment